Jonge werknemers hangen dezelfde waarden aan als ouderen

Werknemers tussen 20 en 28 jaar blijken dezelfde verwachtingen, prioriteiten en waarden te hebben met betrekking tot hun job als de oudere generaties. Dat is verrassend, aangezien tot nu toe werd aangenomen dat die zogenaamde Y-generatie, mensen geboren tussen 1980 en 1994, andere waarden zou aanhangen dan de overige generaties.

Dat blijkt uit een nationaal onderzoek naar de positie die de verschillende generaties innemen als het gaat over werk, hun bedrijf en de arbeidsmarkt. De resultaten van de studie werden maandag voorgesteld op een persconferentie.

De belangrijkste vaststelling is dat de verschillende generaties grotendeels hetzelfde denken over werk. Zowel de 20- tot 28-jarigen, de 29- tot 44-jarigen (de X-generatie) en de babyboomers (45 tot 59 jaar) noemen het evenwicht tussen privé en werk hun voornaamste zorg. Ook de motivaties van de drie generaties zijn identiek: het gevoel zich nuttig te maken voor anderen blijkt voor iedereen de belangrijkste motivatie om te werken. Op de tweede plaats komen erkenning en succes.

Het onderzoek, een samenwerking tussen de VUB, de Université de Liège en Berenschot Belgium, werd uitgevoerd bij 851 personen van 20 tot 59 jaar. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud