Advertentie

Kaupthing: "ook goedkeuring schuldeisers is nodig"

De intentieverklaring voor de overname van de Luxemburgse tak van Kaupthing vereist, naast de handtekening van de Belgische staat, ook de goedkeuring van de banken die schuldeisers zijn. Dat heeft de Luxemburgse minister van Financiën, Luc Frieden, zondag gezegd.

De Luxemburgse minister voegde er aan toe dat hij vrijdag in Parijs de intentieverklaring heeft ondertekend. Vrijdag was er eindelijk een oplossing in de maak voor de Luxemburgse tak van Kaupthing, dat instortte door de kredietcrisis. De Belgische tak is een bijhuis van Kaupthing Luxemburg.

Na maanden van getouwtrek werd een akkoord bereikt voor een overname door het Libische staatsfonds Libyan Investment Authority. Zowel de bestuurders, de schuldeisers, IJsland als de vertegenwoordigers van de Luxemburgse en Belgische overheden konden zich vinden in een moeizaam bereikt akkoord.

Dat akkoord moet nog formeel goedgekeurd worden door de Belgische regering om de blokkering van de spaargelden op te heffen. Nu die ontslag heeft genomen, blijven de spaarrekeningen geblokkeerd. Als alle betrokken spelers groen licht hebben gegeven voor de overname, kan de bank weer functioneren en kunnen de spaargelden terugbetaald worden, aldus Frieden. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud