KBC benadrukt "sterke liquiditeit en solvabiliteit"

KBC behoort tot een van de meest solvabele banken en heeft een sterke liquiditeit. Met deze boodschap probeert KBC-topman André Bergen woensdag het vertrouwen te herstellen na de koersval van het KBC-aandeel dinsdag en woensdag.

Het aandeel KBC verloor dinsdag op de Bel20 15 procent, het grootste eendagsverlies ooit, en woensdag loopt het verlies weer op tot boven 18 procent, maar na de mededeling zakte het verlies tot onder de 10 procent.

Bergen verwijst naar de zeer hoge solvabiliteit van KBC. De groep heeft ook een sterke liquiditeit "hetgeen KBC veel minder afhankelijk maakt van de interbankenmarkt voor de financiering van zijn activiteiten". "Bovendien beschikt KBC over een grote buffer aan effecten die ze desgevallend kan gebruiken om fondsen bij de ECB te mobiliseren."

KBC wordt voorts gesteund door referentieaandeelhouders die op lange termijn denken, gaat de groep voort. De bank-verzekeraar volgt naar eigen zeggen ook al jaren een eerder conservatieve koers "zowel op het vlak van acquisities als op het vlak van investeringen", en probeert zo transparant mogelijk te communiceren, "ook in moeilijke omstandigheden en in een markt die sterk beïnvloed wordt door geruchten en emoties". (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud