Advertentie
Advertentie

KBC en overheid bekijken kapitaalinjectie

De Vlaamse bank-verzekeraar KBC onderzoekt nog steeds of en hoe het zijn kernkapitaal kan versterken. Volgens verschillende media onderhandelt KBC over een kapitaalsinjectie van 3,5 miljard euro door de overheid. De vaste aandeelhouders van KBC zouden niet meedoen aan de operatie.

De krant Le Soir zegt op haar website dat het aandeel van KBC maandagmorgen waarschijnlijk geschorst wordt in afwachting van een akkoord van de regering. KBC maakte afgelopen vrijdag een koersval door geruchten over een kapitaalinbreng of een overheidsinterventie. Een persbericht dat de goede financiële positie van de groep bevestigde, moest de gemoederen bedaren. KBC sloot ook niet uit dat het een staatsgarantie zou aanvragen als blijkt dat het nadeel ondervindt van het feit dat het dit nog niet heeft gedaan.

De top van de KBC Groep en experts van de federale overheid werken dit weekend verder aan het dossier. Volgens de woordvoerster van de bank worden de "verschillende scenario's" verder bekeken. "We zijn niet gehaast aangezien we geen liquiditeit of solvabiliteitsproblemen hebben", klinkt het.

Volgens verschillende media ligt er nu scenario op tafel, dat sterk lijkt op de kapitaalsinjectie die ING vorige week kreeg van de Nederlandse overheid. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud