KBC : "geen doelstelling geformuleerd om te snoeien in aantal voltijds equivalenten"

KBC heeft geen doelstelling geformuleerd om te snoeien in het aantal voltijds equivalenten bij de groep. Dat zei de topman Johan Thijs maandag bij de voorstelling van de nieuwe strategie en structuur. Hij gaf wel toe dat er een impact zal zijn op het hoofdkantoor in Brussel. De details daarvan zouden pas binnen enkele maanden duidelijk worden. Voor het commercieel netwerk, de bankkantoren, verandert er niets.

KBC kondigde maandag een nieuwe strategie aan, waarbij de focus radicaal op de klant komt te liggen. "De klant komt centraal en alles wat er niet in past of niet aan aangepast is, moet eruit of anders", formuleerde Thijs. De Belgische financiële groep moest van Europa ook 35 procent kleiner worden in ruil voor de staatssteun die ze ontving. Een groot aantal activiteiten zijn al verkocht. De structuur wordt daar nu aan aangepast.

De precieze gevolgen voor het personeel blijven nog onduidelijk. De topman gaf maandag mee dat er wel een impact zal zijn in het hoofdkantoor. "Daar zullen een aantal mensen een andere job krijgen, maar dat zal gebeuren met respect voor de werknemer en in lijn met onze CAO's". Met de vakbonden is er werkzekerheidsgarantie afgesproken tot eind 2013.

Wie vrijgesteld wordt in het hoofdkantoor, zou naar het commercieel netwerk kunnen gaan, luidde het maandag. Bovendien verlaten er jaarlijks 500 à 600 mensen de groep via natuurlijke weg, bijvoorbeeld pensionering. (VDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud