Advertentie
Advertentie

KBC: regering bekijkt welke maatregelen "desgevallend" nodig zijn

In een reactie op de berichten over een eventuele steun van de overheid aan KBC benadrukt premier Yves Leterme dat de bank-verzekeraar een gezonde bank is met een stevige kapitaal- en depositobasis. "In samenspraak met de aandeelhouders zal de regering zien welke acties desgevallend nodig zijn opdat de bank een juist antwoord kan geven op de uitzonderlijke situatie op de financiële markt."

Leterme bevindt zich zaterdag in Peking, waar hij de zevende ASEM-top bijwoonde. Zondag vliegt de eerste minister naar Shanghai.

Vrijdag liet KBC zelf weten te overwegen gebruik te maken van de staatsgarantie die de overheid biedt. In de media wordt daarnaast ook gespeculeerd over een injectie van enkele miljarden euro.

Zeker is alvast dat dit weekend de nodige contacten werden gelegd over de zaak. Naar verluidt is premier Leterme bereid om indien noodzakelijk de nodige initiatieven te nemen.

Zoals dat ook bij Dexia en Fortis het geval was, zal tevens in dit dossier wellicht voor de opening van de beurzen maandag uitsluitsel volgen. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud