Advertentie

Kledingzaken boeken slechtste verkoop sinds 2003

De kledingwinkels in ons land hebben alweer een slechte winterverkoop achter de rug, schrijft de krant Het Nieuwsblad op Zondag. "De omzet daalde met bijna 4 procent, wat van 2003 geleden is", zegt ondernemersorganisatie Unizo.

Zeven van de tien ondervraagde modewinkeliers ondervonden de crisis aan den lijve. "Amper een op de vijf winkeliers is er de voorbije winterverkoop in geslaagd zijn omzet een beetje te doen stijgen in vergelijking met vorig jaar", zegt Unizo. "Vooral september en november waren echt dramatisch slechte maanden voor de kledingwinkels. Gelukkig voor de winkeliers hebben oktober en vooral de laatste weken van december de verkoopcijfers nog wat rechtgetrokken."

Of de verkoop zich in 2009 herpakt, is op dit moment nog onduidelijk. Alvast de koopjesperiode, die start op zaterdag 3 januari, lijkt volgens de Unizo-enquête geen droomstart te worden voor 2009. Ook hier voorspelt de sector een omzetdaling, weliswaar maar van zo'n 1,6 procent. Maar in deze crisistijden weegt zelfs een dergelijke daling behoorlijk door, zeggen de winkeliers. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud