Advertentie
Advertentie

Kleine nacht- en weekendploeg verdwijnt bij Ford Genk

Omdat de vraag naar auto's sterk gedaald is, heeft de directie van Ford Genk dit weekend beslist om ingrijpende wijzigingen door te voeren in de zogenaamde kleine nacht- en weekendploeg.

De kleine nacht- en weekendploeg werd precies in het leven geroepen om productiepieken op te vangen. Maar met de daling van de autoverkoop, zijn die ploegen nu niet meer nodig, zo meldt de regionale televisiezender TV Limburg zondagavond. De vakbonden bevestigen het nieuws. Concreet zullen er 100 van de 140 nachtarbeiders en 46 van de 150 weekendarbeiders terug in het normale tweeploegenstelsel ingeschakeld worden.

Het gaat meer bepaald om de arbeiders die werkzaam waren in de kleine nachtploeg van de ruwbouwafdeling. De nachtploeg van de persafdeling blijft wel bestaan.

Van de weekendploegen blijft er slechts één ploeg overeind. De zesenveertig tijdelijke arbeiders die in de kleine weekendploeg werkzaam waren, worden opnieuw in het normale regime ingeschakeld. Indien hun contract niet wordt stopgezet, zo luidt het.

De directie van Ford Genk kondigde vrijdag aan dat de contracten van 813 van de in totaal 1.113 tijdelijken niet verlengd zullen worden. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud