Koeweitse Investment Dar vraagt gerechtelijke bescherming aan

De noodlijdende Koeweitse maatschappij Investment Dar heeft zaterdag gerechtelijke bescherming aangevraagd. Het investeringsfonds controleert 50 procent van de aandelen van het Britse merk van luxesportwagens Aston Martin.

Investment Dar wordt geconfronteerd met een schuld van meer dan 3 miljard dollar. In een persbericht preciseert Investment Dar de stap te hebben gezet om een schuldherschikkingsplan te laten goedkeuren.

Dat herstructureringsplan wordt gesteund door meer dan 80 procent van de schuldeisers maar stuit op tegenkanting van een minderheid.

Indien de Koeweitse autoriteiten de aanvraag goedkeuren, worden de gerechtelijke acties tegen Investment Dar, de grootste islamitische investeringsmaatschappij van Koeweit, opgeschort.

Investment Dar zal dan de eerste maatschappij zijn om te genieten van de wet op de financiële stabiliteit die bijna een jaar geleden in voege trad om Koeweitse banken en investeringsfondsen te helpen die blootgesteld worden aan de gevolgen van de financiële crisis.

(GEL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud