Kristalproducent Val Saint Lambert legt boeken neer

De prestigieuze kristalmakerij Val Saint Lambert heeft besloten de boeken neer te leggen. Dat heeft het moederbedrijf vrijdag bekendgemaakt. De kristalmaker verwijst naar de stijgende grondstofkosten en de mislukte zoektocht naar een strategische partner.

De beslissing van de Cristallerie du Val Saint Lambert om de boeken neer te leggen, werd bekendgemaakt door moederbedrijf Val Saint Lambert International. Dat laatste is genoteerd op de Vrije Markt van Euronext Brussels en is eigenaar van het merk Val Saint Lambert.

De kristalmakerij besloot op 6 augustus het faillissement aan te vragen. De neerlegging van de boeken gebeurt vrijdag bij de Luikse rechtbank van koophandel. De Cristallerie du Val Saint Lambert staat in voor de productie en de verkoop van de kristalproducten en is eigenaar van het productieapparaat, de fabriek en de terreinen in Seraing.

De beslissing om het faillissement aan te vragen, aldus moederbedrijf Val Saint Lambert International, "werd noodzakelijk gemaakt door de verhoging van de kosten voor grondstoffen en door het mislukken van de onderhandelingen met betrekking tot een financiële, commerciële of industriële partner". (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud