Lamy roept op mislukking WTO-onderhandelingen te vermijden

De directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), Pascal Lamy, heeft de leden vrijdag opgeroepen alsnog het onderste uit de kan te halen om te vermijden dat de onderhandelingen zouden mislukken. De ministeriële conferentie die deze week in Genève plaatsvindt, heeft als doel de internationale handel verder te liberaliseren, in het kader van de Doha-ronde.

"De situatie is kritiek en zweeft tussen slagen en mislukken", aldus Lamy tegenover de 153 delegaties. "Jullie moeten goed nadenken over jullie eisen, niet de volgende maanden of weken, maar de volgende uren."

Heel wat waarnemers gaan ervan uit dat vrijdag een beslissende dag wordt in het overleg. De partijen zitten sinds maandag in Genève bijeen.

Vrijdag onderhandelen de ministers van zeven landengroepen, met name de Europese Unie, de VS, Japan, Australië, India, Brazilië en China, in besloten kring om de laatste meningsverschillen uit te klaren. De zeven vertegenwoordigen ongeveer 80 procent van de wereldhandel. Het resultaat van dat overleg zal bepalen of er in grotere kring, met 40 ministers, voort kan onderhandeld worden. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud