Advertentie
Advertentie

Lanxess schroeft productie butyl rubber in Zwijndrecht terug

Speciaalchemiebedrijf Lanxess vermindert de productie van butyl rubber in zijn fabriek in Zwijndrecht. Het bedrijf doet hetzelfde in het Canadese Sarnia. Dat maakt Lanxess donderdag bekend. In Zwijndrecht worden door het terugdraaien van de productie 250 arbeiders tijdelijk werkloos. De maatregel volgt op een dalende marktvraag.

De komende maanden zullen de twee fabrieken, die tot de Business Unit Butyl Rubber (BTR) behoren, de productie terugschroeven of stilleggen voor verschillende weken. Ondertussen worden wel routine onderhoudswerken uitgevoerd. "Deze maatregelen tonen onze vastberadenheid om de kosten en de voorraden onder controle te houden", zegt Ron Commander, hoofd van de Butyl Rubber Business Unit. "We hebben er tevens voor gezorgd dat we onze klanten kunnen blijven bevoorraden".

In Canada en in ons land zijn in totaal ongeveer 360 werknemers bij deze maatregelen betrokken. In Canada worden systemen ingevoerd van flexibele werktijd en wordt gevraagd om zowel overuren als vakantie op te nemen.

Lanxess heeft in België drie vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubbers en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt, en stelt 1.400 mensen tewerk. Bij Lanxess Rubber nv in Zwijndrecht wordt butyl rubber geproduceerd. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud