Leterme: "Nieuwe levenskansen voor Fortis"

Door de verkoop van de Nederlandse kernactiviteiten heeft Fortis Groep nu nieuwe levenskansen en zal de bank zijn diensten beter kunnen verzekeren. Dat heeft premier Yves Leterme vrijdag verklaard nadat hij de tweede Fortis-operatie op vijf dagen tijd aankondigde.

De Belgische, Luxemburgse en Nederlandse regeringen onderhandelden donderdagavond en -nacht over de deal, die uiteindelijk om 07.00 vrijdagmorgen rond was. Het resultaat is dat de Belgische en Nederlandse activiteiten gesplitst worden en de bankverzekeraar in ons land alleen nog een Belgisch-Luxemburgse holding wordt.

Deze operatie was nodig nadat bleek dat de dure aankoop van ABN Amro steeds meer "als een molensteen rond de nek" - dixit Leterme - van de bankverzekeraar hing. "Het beste was een herschikking van de activiteiten, om de levensvatbaarheid van Fortis te versterken en de financiële positie te verstevigen. De Fortis Groep heeft nu nieuwe levenskansen en zal zijn diensten beter kunnen verzekeren", verklaarde de federale regeringsleider, die nog benadrukte dat de hersteloperatie er ook komt met het oog op de spaarder. "Het is ook een krachtig signaal voor alle aandeelhouders", voegde hij eraan toe. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud