Liberale vakbond wijst ontwerpakkoord Carrefour af

De militanten van de liberale vakbond ACLVB hebben zich met grote meerderheid uitgesproken tegen het ontwerp van sociaal akkoord bij distributeur Carrefour. Dat meldt de vakbond woensdag. Nieuwe stakingsposten aan winkels zijn evenwel niet aan de orde.

Eerder keurden de socialistische vakbond BBTK-SETCA en de Waalse christelijke bediendebond CNE het ontwerp wel goed; de Vlaamse christelijke bediendebond LBC spreekt zich er donderdag over uit.

ACLVB keurt het ontwerpakkoord vooral om "principiële redenen" af. "Voor een vakbond hoort het principe van 'gelijk loon voor gelijk werk' binnen één en dezelfde groep, bovendien onder eenzelfde merk en onder gelijke arbeidsomstandigheden, te primeren", stelt het ACLVB. Nochtans blijven in Brugge, ondanks een aantal verbeteringen, "de verschillen met de collega's in de andere hypermarkten beduidend groot en zijn er te weinig garanties over de manier waarop bijvoorbeeld premies in de toekomst al dan niet zullen worden toegekend".

De afkeuring door de liberale bond zal in de praktijk niet leiden tot nieuwe stakingsposten aan winkels van Carrefour. Daarvoor is de vakbond te klein, zo geeft hij zelf toe. Er wordt wel overwogen om pamflettenacties of dergelijke te houden. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud