Luchtvaart: passagiersverkeer kende opnieuw groei in 2007

De wereldwijde luchtvaart is in 2007 met 6,8 procent gegroeid. Over het hele jaar zullen zo'n 4,8 miljard mensen het vliegtuig hebben genomen. Maar de cijfers voor het begin van dit jaar tonen dan weer een vertraging. Dat blijkt uit een communiqué van de Airports Council International (ACI) dat dinsdag werd gepubliceerd.

"De maandelijkse gegevens voor de eerste vijf maanden van 2008 tonen een vertraging", aldus directeur-generaal van het ACI, Angela Gittens. "Hoewel er nog altijd sprake is van een groei (...), verschijnen er enkele wolken aan de horizon", vervolgt Gittens. Ze verwijst onder meer naar de vertraging van de economische groei in sommige landen, de hoge energieprijzen en de financiële moeilijkheden van diverse luchtvaartmaatschappijen.

Het ACI blijft evenwel "optimistisch" over de perspectieven op lange termijn en rekent voor de komende twintig jaar op een gemiddelde jaarlijkse groei van 4 procent.

De groeivertraging liet zich vooral voelen in Noord-Amerika. Daar werd voor voorgenoemde periode een groei opgetekend van slechts 3,5 procent. De grootste stijging in het passagiersverkeer deed zich voor in Midden-Oosten (+11,3 procent). (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud