Meer geld voor geschenken met Nieuwjaar dan met kerst

Belgen geven meer geld uit aan geschenken met Nieuwjaar dan aan cadeautjes voor kerst. Dat blijkt uit een onderzoek van OIVO waarover de kranten van de groep Vers l'Avenir maandag berichten.

Het Onderzoeks- en informatiecentrum van de verbruikersorganisaties (OIVO) ondervroeg de Belgen en ontdekte zo dat 89 procent van hen Kerstmis vieren en 77 procent Nieuwjaar.

Voor meer dan een op twee gaat het vieren van kerst gepaard met het geven van geschenken. Dat is vooral het geval bij Franstaligen (71 procent), en iets minder bij de Vlamingen (41 procent).

Het globale budget voor kerst ligt rond de 124 euro, minder dan met Nieuwjaar want dan geven we zo'n 136 euro uit. Tussen 2005 en 2006 daalde het budget voor het christelijke feest gevoelig, terwijl het budget voor Nieuwjaar net steeg. Zo zag de kerstman zijn budget in die periode dalen met maar liefst 30 procent.

Het is dan vooral wat betreft het kopen van geschenken, dat de situatie is veranderd. We geven elkaar met Nieuwjaar voor 86 euro aan cadeau's, 13 euro meer dan wat we over hebben voor de pakjes onder de kerstboom. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud