Meer mannen werkloos in Vlaanderen

De werkloosheid in Vlaanderen bereikte in oktober het laagste peil sinds 25 jaar. Het aantal werkloze vrouwen daalde verder maar voor het eerst sinds lang is de werkloosheid bij de mannen gestegen. "Toch maken werkzoekenden een goede kans om weer een job te vinden", zegt Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (sp.a).

Vandenbroucke vermoedt dat "het omslagpunt nabij is" in de werkloosheidscijfers. "Dat de werkloosheid bij de vrouwen nog lichtjes daalt, is te danken aan de populariteit van de dienstencheques", zegt Vandenbroucke. "In de zwaarst getroffen sectoren, zoals de industrie, werken veel meer mannen dan vrouwen. Dat tekent zich nu al lichtjes af in de werkloosheidscijfers, maar het merendeel van de aangekondigde afdankingen - vooral in de textiel en de technologische industrie - zit nog niet in de statistieken van oktober." Kortom, het ergste moet nog komen, in november, december en in 2009.

Maar zegt minister Vandenbroucke, "in verhouding is het aantal vacatures in Vlaanderen nooit zo groot geweest als nu." Momenteel wordt een job aangeboden per vier werklozen. Vijf jaar geleden was dat een op negen. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud