Microsoft wil zich schikken naar EU-regels

Microsoft zal "de komende weken" bijkomende maatregelen nemen om zich te schikken naar de Europese concurrentieregels. Dat heeft topman Brad Smith van de juridische dienst van de Amerikaanse softwaregigant maandag verklaard in een reactie op het verdict van het Gerecht van Eerste Aanleg van het Europese Hof van Justitie. Microsoft beraadt zich nog over een eventueel beroep tegen de beslissing.

Op een persconferentie in Brussel toonde Smith zich teleurgesteld over de beslissing van de Europese rechters. Volgens hem voldeed Microsoft de voorbije jaren reeds aan verscheidene eisen van de Europese Commissie, maar hij toonde zich niettemin bereid bijkomende stappen te zetten en wil daarover overleg plegen met de Commissie.

Het Gerecht van Eerste Aanleg beslechtte maandagochtend de juridische veldslag tussen Microsoft en de Commissie, die het bedrijf drie jaar geleden een boete van een half miljard euro aansmeerde. Volgens de rechters misbruikte de onderneming haar dominante positie door de koppelverkoop van het besturingssysteem Windows en de mediaspeler Media Player.

(SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud