Miller ontwijkt duidelijkheid over "oprotpremie"

In het duidingsprogramma Terzake op Canvas is de afscheidnemende topman van Dexia, Axel Miller, dinsdagavond zeer vaag gebleven over het al dan niet opnemen van zijn "oprotpremie". Miller ontweek de vraag en wees op de verdiensten van zijn team.

"Ik heb mijn contract een lange tijd geleden getekend; ik heb de berekening niet gemaakt", aldus Miller. Op de vraag of zijn ontslagvergoeding -die volgens de VRT tot vier miljoen euro zou oplopen- terecht is, antwoordde hij ontwijkend en wees hij op de verdiensten. "Vandaag zijn er geen problemen, noch met de solvabiliteit als de credibiliteit van de groep", luidde het.

Eerder op de dag toonde premier Yves Leterme zich in de Kamercommissie Financiën "verbolgen" over een eventuele uitkering van de ontslagvergoeding aan Herman Verwilst. Verwilst stond drie maanden aan het hoofd van Fortis en zou recht hebben op vijf miljoen euro.

"Er is een verschil tussen de solvabiliteit en de perceptie", herhaalde Miller voorts, doelend op de reactie van de beleggers. Of hij dan geen fouten gemaakt heeft? "Mijn ontslag is het gevolg van de regels van het spel." Als belastinggeld naar een privaat bedrijf gaat, moet de verantwoordelijkheid opgenomen worden, luidde het. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud