MIVB koopt 172 nieuwe Duitse bussen

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB plaatst een bestelling ter waarde van 50 miljoen euro voor 172 nieuwe bussen bij Daimler-filiaal EvoBus. Het gaat om 93 standaardbussen en 79 gelede bussen van het type Mercedes Citaro. Er dongen ook Belgische busbouwers mee naar de bestelling, maar volgens de MIVB kwam Mercedes duidelijk als beste keuze naar voren.

In een persbericht zegt de vervoersmaatschappij dat de Citaro het beste scoorde op vlak van de zogenaamde "total cost of ownership". Die parameter omvat de totale kost van een bus over zijn hele levensduur. Het gaat onder meer om de aankoopprijs, het onderhoud, het verbruik en de restwaarde. Volgens MIVB-woordvoerder Guy Sablon was het verschil met de concurrentie "duidelijk".

De busbouwer begint in oktober met de productie van de 79 gelede bussen, die worden geleverd van december 2013 tot augustus 2014. De capaciteit van die lange bussen bedraagt ongeveer 107 plaatsen. De productie van de 93 standaardbussen gaat in november van start. De eerste nieuwe bussen zouden begin volgend jaar al rijden op het Brusselse net. Het is overigens niet de eerste keer dat de MIVB Mercedes-bussen koopt. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud