Mobistar-topman gaat Bulgaarse operator BTC leiden

Bernard Moschéni, de gedelegeerd bestuurder van Mobistar, neemt op 1 januari 2008 dezelfde functie op zich bij de Bulgaarse groep Bulgarian Telecommunications Company (BTC). Dat heeft de gewezen staatstelefoonmaatschappij van het Oost-Europese land maandagavond bekendgemaakt, zo schrijft De Tijd dinsdag.

Vrijdag meldde Mobistar dat Moschéni het bedrijf zou verlaten. Behalve het feit dat hij niet langer zou werken voor France Télécom, de meerderheidsaandeelhouder van Mobistar, was echter niet geweten waar Moschéni aan de slag zou gaan.

BTC, dat sinds de zomer in handen is van de Amerikaanse verzekeraar AIG, biedt een hele waaier van telecomdiensten aan. Het bedrijf is ook eigenaar van Vivatel, de snelst groeiende mobiele operator van Bulgarije. De belangrijkste opdracht van Moschéni wordt het uitbouwen van Vivatel, dat pas twee jaar op de markt is en bijna 10 procent marktaandeel heeft.

Moschéni heeft al ruime ervaring in Oost-Europa, waar hij in opdracht van France Télécom Orange Roemenië leidde. Volgens waarnemers ligt het aansturen van een bedrijf als BTC de man beter dan het beheren van een filiaal van een mastodont als France Télécom. (VHL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud