Modrikamen: "Beslissingsorganen van Fortis buitenspel gezet"

De beslissingsorganen van Fortis zijn buitenspel gezet door de Belgische regering die zich heeft opgeworpen als "feitelijk beheerder" bij de verkoop van de bank- en verzekeringsactiviteiten van Fortis aan de Franse bank BNP Paribas. Dat heeft advocaat Mischaël Modrikamen dinsdag gepleit in het kort geding voor de Brusselse kamer van koophandel. Modrikamen vertegenwoordigt er ruim duizend Fortis-aandeelhouders die zich benadeeld voelen door de operatie.

Volgens de advocaat hebben de autoriteiten toegegeven aan de paniek door in de nacht van 5 op 6 oktober de activiteiten tegen een "lage prijs" af te staan aan BNP Paribas. "De transacties werden gerealiseerd ten nadele van het sociaal belang van Fortis", vervolgde hij.

De onderhandelingen gebeurden rechtstreeks tussen de Belgische regering en BNP, met een beperkte betrokkenheid van het management van Fortis, stipte Modrikamen aan.

Volgens de advocaat was de liquiditeit van Fortis "significant" verbeterd na de nationalisering op 3 oktober van de Nederlandse activiteiten van de bank-verzekeraar in Nederland. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud