"Mogelijk 20 miljoen nieuwe werklozen tegen eind 2009"

De financiële crisis zou tegen eind 2009 wereldwijd voor 20 miljoen nieuwe werklozen kunnen zorgen. Dat heeft Juan Somavia, directeur-generaal van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO, maandag gezegd op een persconferentie.

Het totale aantal werklozen zou volgens schattingen van de ILO en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wereldwijd van 190 miljoen in 2007 tot 210 miljoen mensen tegen eind 2009 oplopen. "Het zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat we de kaap van de 210 miljoen werklozen overschrijden", aldus Somavia.

Volgens de directeur-generaal van de International Labour Organization kan dat geschatte aantal zelfs nog oplopen, in functie van de impact van de crisis op de reële economie.

"We hebben nood aan een snelle en gecoördineerde actie van de regeringen om een wereldwijde sociale crisis te vermijden die zwaar en lang zou kunnen zijn", voegde hij eraan toe. De impact van de crisis zal volgens Somavia globaal zijn en de meest getroffen sectoren zouden die van de bouw, financiën, diensten en toerisme zijn. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud