Moskou blijft duurste stad voor buitenlanders

Moskou is voor het derde jaar op rij de duurste stad ter wereld voor buitenlanders. Tokio staat op de tweede plaats en de Belgische hoofdstad Brussel bevindt zich op plaats 39 van het wereldwijde klassement. Dat blijkt uit resultaten van een onderzoek door het Britse Mercer Human Resource Consulting die donderdag werden bekendgemaakt.

De Russische hoofdstad blijft Tokio voor. Die laatste is twee plaatsen gestegen in vergelijking met vorig jaar en strandt op de tweede plaats. Londen volgt op drie en geeft zijn tweede positie van vorig jaar dus aan Tokio af.

Brussel wint dit jaar vijf plaatsen; vorig jaar stond onze hoofdstad nog op de 44ste plaats, terwijl Brussel in 2008 als 39ste eindigt.

De koppositie van Moskou als duurste stad kan verklaard worden door de sterke roebel ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar volgens de studie ook door "de voortdurend stijgende prijzen voor huisvesting". De euro, die sterk in waarde is gestegen ten opzichte van de dollar, deed ook heel wat Europese steden opklimmen in de rangschikking. Parijs gaat een plaats vooruit en prijkt op de twaalfde plaats daar waar Praag van de 49ste plaats opklimt naar de 29ste.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud