Advertentie

"Nederland betaalde te weinig voor onderdelen Fortis" (CEO)

De Nederlandse staat heeft bij de reddingsoperaties van Fortis te weinig betaald voor de Nederlandse bank- en verzekeringsactiviteiten. Dat meent Karel De Boeck, CEO van Fortis Holding, woensdag in een interview met de Nederlandse zakenkrant Het Financieele Dagblad. De Boeck hoopt ook voor de verkoop van de Belgische activiteiten aan BNP Paribas een betere prijs uit de wacht te slepen.

De Boeck sluit niet uit dat de holding gerechtelijke acties zal ondernemen tegen Nederland als de verschillende lopende onderzoeken aantonen dat te weinig werd betaald. "Als er aanleiding is, zullen we handelen voor de aandeelhouders. Concreet kan dat betekenen: rechtszaken aanspannen", luidt het.

De Boeck spreekt van "Hollandse zuinigheid". De genationaliseerde activiteiten van Fortis Nederland zijn volgens de topman een pak meer waard dan de betaalde 16,8 miljard euro.

Verder zegt de CEO ook dat wat BNP Paribas voor de Belgische verzekeraar betaald heeft, een "redelijke prijs" is, maar daar wil hij "nog een verbetering uit sleuren". (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud