Nieuw tankstation belooft laagste prijzen

Een nieuwe keten van tankstations belooft de laagste prijzen. "De Pomp van het Volk" heeft vorige week in Aalst zijn eerste filiaal geopend en zal dit jaar nog tien andere onbemande tankstations oprichten in Vlaanderen. Die gaan ongetwijfeld de markt van de brandstoffen door elkaar schudden, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Het bedrijf garandeert niet enkel de laagste prijzen, maar keert op het einde van het jaar zijn winst uit de verkoop van brandstoffen ook uit aan klanten.

"Wij hanteren het Ryanair-principe: het grootste deel van onze winst komt uit reclame op de tankstations en de drank- en snoepautomaten", zegt directeur Pieter Poissonnier. De opbrengst uit de verkoop van brandstoffen vloeit terug naar de vaste klanten. Wie wil delen in de winst, moet zich registreren op de website van het bedrijf. Elke keer als hij tankt én met Bancontact betaalt, wordt de tankbeurt geregistreerd.

"Na het afsluiten van het boekjaar verdelen we de winst", aldus Poissonnier. "Stel dat meneer X op het einde van het jaar 500 liter getankt heeft bij ons. Als wij dat jaar 500.000 liter verkocht hebben, is meneer X goed voor 1 duizendste van de omzet. Dus heeft hij ook recht op 1 duizendste van de winst." (SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud