Nieuwe opleidingen voor jobs in de handel vanaf september

Vanaf volgend schooljaar kunnen mensen die dromen van een job in de handel, terecht in verschillende nieuwe opleidingen. Onder andere de Hogeschool Kortrijk start met een opleiding Shop Management. Dat meldt Fedis, de Belgische federatie van de distributie, donderdag.

De opleiding Shop Management is een onderdeel van de bacheloropleiding in het bedrijfsmanagement. People management, winkelinrichting en -beheer en de juridische en financiële aspecten van het runnen van een winkel staan centraal in de opleiding. Voor Fedis is dat de eerste stap naar een volwaardige bacheloropleiding.

Ook bij Syntra Antwerpen, West-Vlaanderen en Hasselt kunnen werkzoekenden en werknemers terecht voor een opleiding tot filiaalhouder. Adecco en de VDAB bieden die opleiding eveneens aan. Bovendien wordt de richting Verkoop in secundaire scholen aangepast. De scholen en de sector gaan nauwer samenwerken om studenten ook de praktische kant van het vak te tonen.

In 2007 waren er in Vlaanderen 25.000 vacatures in de handel. Door gerichtere opleidingen wil de sector ervoor zorgen dat die vacatures sneller kunnen worden ingevuld. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud