Nieuwe structuur, nieuwe top en nieuwe First-rekening bij Ethias

Ethias krijgt een nieuwe structuur met een nieuwe tweekoppige top, en zal ook een nieuwe First-rekening lanceren. Dat heeft de onderlinge verzekeraar maandag bekendgemaakt.

Aan het hoofd van Ethias komt een dubbel management: directeur-generaal Bernard Thiry en Hans Verstraete, nu topman bij Ethias-dochter Nateus. Voorzitter van de raad van bestuur blijft Steve Stevaert.

Ethias krijgt ook een nieuwe structuur. Dat is nodig om de herkapitalisering ter waarde van 1,5 miljard euro -afkomstig van de federale, de Vlaamse en de Waalse regering- toe te laten. Binnen de structuur van Ethias komt er een naamloze vennootschap: Ethias Finance. Naast de bestaande verzekeringsmutualiteiten zullen ook de overheden daarin aandeelhouders zijn.

Bovendien komt er ook een nieuwe First-rekening. Die zal volgens de nieuwe Ethias-top marktconformer zijn. "Daarom niet nadeliger voor de klant, maar evenwichtiger", aldus Verstraete. De precieze voorwaarden moeten nog worden gedefinieerd, maar er zullen beheers- en uitstapkosten (bij vroeger dan geplande uitstap) aan verbonden zijn. Dat is met de huidige niet het geval. Bij Ethias benadrukte men dat voor de oude First-rekening alle contractuele engagementen nageleefd zullen worden. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud