Nintendo brengt Wii U op 30 november in Europese winkels

De Japanse computerspelletjesproducent Nintendo zal zijn nieuwe spelconsole Wii U vanaf 30 november in Europa op de markt brengen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De nieuwe Wii komt met een controller die veel weg heeft van een tabletcomputer.

De verkoop van de succesvolle Wii, gelanceerd in 2006, slabakt al enkele maanden. Bovendien sloot Nintendo voor het eerst een boekjaar af met verlies. De nieuwe Wii U moet de groep opnieuw op de kaart zetten.

De Wii U komt op de markt in twee versies: een gewone witte uitvoering met 8 gigabyte opslagruimte, en een "deluxe" zwarte versie van 32 gigabyte. Ze worden allebei geleverd met een GamePad, een controller met een aanraakscherm.

Zoals gewoonlijk willen de Japanners nog niet zeggen welk prijskaartje aan de console zal hangen in Europa. In de VS start de verkoop al op 18 november. De goedkoopste Wii U zal daar 300 dollar kosten (232 euro) en de "deluxe"-versie 350 dollar (271 euro).

Voor de nieuwe console zullen een hele rits nieuwe spelletjes op de markt komen. De Japanners halen onder meer de besnorde Italiaanse loodgieter (Super) Mario weer van stal, en er komt ook een nieuwe versie van het voetbalspel Fifa voor de Wii U.

De console zal in de VS en Canada ook televisiediensten aanbieden. Daarmee zullen gebruikers naar televisiereeksen kunnen kijken, onder meer via de streamingdiensten van Amazon.com en Hulu.

(KEVORK DJANSEZIAN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud