Advertentie

Nissan schrapt wereldwijd 20.000 jobs (update)

De Japanse autobouwer Nissan schrapt 20.000 banen tussen april 2009 en maart 2010. Dat maakt het bedrijf maandag bekend. Voorlopig zou er geen impact zijn in België, waar Nissan 75 administratieve werknemers telt.

Door het schrappen van banen hoopt Nissan opnieuw winstgevend te worden. Het moest zijn vooruitzichten bijstellen voor het boekjaar 2008-2009, dat eindigt in maart. Op dit moment verwacht Nissan een nettoverlies van 265 miljard yen of 2,2 miljard euro. In het derde kwartaal maakte Nissan een nettoverlies van 83,2 miljard yen. De omzet daalde met 34,4 procent tot 1.816,5 miljard yen. Nog in het derde kwartaal zakte de globale verkoop van auto's met 18,6 procent in een jaar tijd naar 731.000 eenheden.

Naast de reductie van het personeelsbestand wil Nissan een "herverdeling van de beschikbare arbeid" bij zijn personeel, het aantal werkuren beperken of fabrieken enkele dagen sluiten. Ook wil het de lonen van bestuurders inperken. De maatregelen moeten de personeelskosten beperken met 20 procent in de landen waar de personeelskosten het hoogst zijn.

In België, waar 75 mensen voor Nissan werken, is er voorlopig geen impact, zegt woordvoerster Marie-Louise Van Dijck. Nissan België is gevestigd in Aartselaar. Er worden geen auto's geproduceerd. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud