NMBS bouwt station in Moskou

Antwerpen-Centraal is meer dan een treinstation. De tunnel onder de stad en het station is zo verbluffend dat buitenlandse spoorwegmaatschappijen in de rij staan voor de diensten van het Belgische Eurostation, een dochteronderneming van de NMBS. Het bedrijf bouwt nu in Moskou mee aan een gelijkaardig project. Dat schrijft De Standaard donderdag.

"In België vindt iedereen het blijkbaar normaal dat we een historisch stationsgebouw en een volledige stad ondertunnelen", zegt Gwenn Nevelsteen van Eurostation. "Dat is evenwel helemaal niet vanzelfsprekend, integendeel. Antwerpen-Centraal staat internationaal bekend als een hoogstandje." Dankzij dat verbluffende werk stromen bij Eurostation de aanvragen binnen. Nu komt Moskou dus aan de beurt.

Bovenop de sporen van het station Kievsky, zowat 6 kilometer van het Kremlin, komt een gigantisch complex met kantoren, hotels, winkelcentra, parkeerterreinen en een park, samen goed voor een oppervlakte van 2,4 miljoen vierkante meter of ruim 240 voetbalvelden.

Voor Eurostation is het niet de eerste buitenlandse ervaring. In Jamaica ontwierp het bedrijf een busstation. Eurostation is ook in Roemenië actief. In eigen land staat het bedrijf samen met Euro Immo Star in voor het ontwerpen van stations en stationsomgevingen. Het bedrijf graaft nu een tunnel tussen de luchthaven van Zaventem en de middenberm van de E19. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud