Nyrstar in het rood: "Nog niet duidelijk of in België banen sneuvelen"

Nyrstar heeft vorig jaar een verlies geleden van 95 miljoen euro. Dat heeft de mijnbouw- en metalengroep vandaag bekendgemaakt. De groep snijdt in het personeelsbestand.

Het jaar daarvoor werd een winst in de boeken geschreven van 36 miljoen euro. De daling is onder meer te wijten aan eenmalige waardeverminderingen en herstructureringskosten. De omzet zakte 8 pct tot 3,07 miljard euro.

Het bedrijf gaat snijden in de kosten, vooral in de mijnbouw. Er zijn voor 50 miljoen euro aan besparingen geïdentificeerd, en het is de bedoeling die tegen eind 2014 te implementeren. Het aantal werknemers zal met 15 à 20 pct worden verminderd. In de mijnbouwactiviteiten in Peru verminderde het aantal werknemers al met 1.000 mensen.

Vandaag werken bij Nyrstar 7.000 mensen. Met de vermindering van het personeelsbestand in Peru is dus al een groot stuk van de vermindering van het personeelsbestand gerealiseerd.

In België heeft het bedrijf een zinksmelterij in Balen-Overpelt, waar zo'n 550 mensen werken. Ook de maatschappelijke zetel is in België. Het hoofdkantoor zit in Zürich. Of ook in België banen sneuvelen, is nog niet duidelijk, aldus een woordvoerder. (LUC CLAESSEN)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud