Nyrstar schort productie in Balen op

Zinksmelterij Nyrstar schort de productie in Balen tijdelijk op wegens de economische omstandigheden. De vestiging wordt nog dit jaar op onderhoud gezet, zodat ze startklaar blijft. Dat meldt Nyrstar woensdag.

Nyrstar deelde de Belgische ondernemingsraden woensdag mee dat het bedrijf de productie tijdelijk zal opschorten en een instandhoudingsprogramma zal opstarten in Balen. De ingreep gebeurt nog dit jaar en duurt wellicht tot midden 2009. Verdere maatregelen worden niet uitgesloten.

Volgens Nyrstar is de productiestop in Balen nodig om de significante en plotse daling in de vraag naar zink aan te pakken en de toename van overtollige zinkvoorraden op de markt te verminderen. De opschorting zal ook de verliezen van de vestiging beperken die veroorzaakt werden door de aanhoudend lage zinkprijs in combinatie met de hoge energie- en productiekosten.

Nyrstar meldt nog dat Balen momenteel de hoogste loonkost heeft binnen de Nyrstar-groep en dat de energiekosten met meer dan 50 procent toenamen tijdens de voorbije twaalf maanden.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud