O'Cool: CNE en Setca weigeren cao te ondertekenen

De Franstalige bediendenbonden CNE en Setca hebben de collectieve arbeidsovereenkomst die de directie van O'Cool voorgesteld heeft over de verlenging van de openingsuren van de winkels tot 20 uur, niet ondertekend. De Vlaamse christelijke bediendenbond LBC heeft de cao wel ondertekend.

"De cao is dus van toepassing, want een vakbond heeft hem ondertekend, " aldus Rocco D'Amore van de CNE in Mons. "De winkels zullen dus voortaan open zijn tot 20 uur. Wij zijn verbaasd dat er geen enkele marktstudie voorgelegd is die aantoont dat de opening van de winkels tot 20 uur de zakencijfers zou verhogen. Wij gaan ook niet akkoord met de onbeduidende looncompensatie, namelijk 10 procent extra voor de uren gepresteerd na 19 uur."

De CNE wijst ook op de veiligheid van het personeel dat later moet werken. "De winkels in Wallonië liggen vaak op industrieterreinen en niet in grote winkelcentra die tot 20 uur open blijven. Daarom kaarten wij het onveiligheidsprobleem aan. In de O'Cool-winkels werken maar 2 of 3 mensen."

De CNE betreurt ook het gebrek aan marketing van het bedrijf. De vertegenwoordigers van CNE en Setca zullen vanaf maandag 22 maart het personeel consulteren over mogelijke acties. (EYI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud