OESO verwacht werkloosheidsgraad van 10 procent tegen eind 2010

De sociale G8-top in Rome is zondagavond onder een slecht gesternte gestart. De top buigt zich over de humanitaire gevolgen van de financiële crisis. De OESO, de organisatie die de industrielanden vertegenwoordigt, maakte in Rome bekend dat ze tegen eind volgend jaar rekent op een werkloosheidsgraad van 10 procent voor de OESO-zone.

"Tegen eind 2010 zou de werkloosheid in alle landen van de G8 en van de OESO kunnen stijgen tot een dubbel cijfer, met uitzondering van Japan", staat in een document dat aan de media werd overhandigd bij de start van de top.

In januari 2009 stond de werkloosheidsgraad op 6,9 procent. "Dat is al bijna 1 procentpunt meer dan vorig jaar. Op één jaar tijd zijn er 7,2 miljoen werklozen bijgekomen in de OESO-zone."

Onder de slogan "People First" verzamelen de ministers van Werk van Italië, de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Canada, Duitsland en Rusland in Rome. Een deel van de sessies wordt ook opengesteld voor hun collega's van China, India, Brazilië, Mexico, Zuid-Afrika en Egypte. Ook de Internationale Arbeidsorganisatie en het IMF nemen deel.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud