Olielek: "BP was roekeloos"

De Texaanse oliegroep Anadarko, die een kwart van het olieplatform dat is ontploft in de Golf van Mexico controleerde, wijst met een beschuldigende vinger naar BP. Volgens topman Jim Hackett heeft BP "roekeloos" en "onveilig" gehandeld. De Britse oliegroep moet volgens hem dan ook voor de kosten van de olievervuiling opdraaien.

"De elementen die zich opstapelen, tonen aan dat deze tragedie onvermijdelijk was en een direct gevolg van beslissingen en onvoorzichtige handelingen van BP", aldus Hackett in een persbericht. BP liet al weten de conclusies "zwaar te betwisten".

Anadarko is mede-eigenaar van het boorplatform waar in april een ontploffing plaatsvond, die leidde tot het gigantische olielek voor de zuidkust van de VS.

Hackett was naar eigen zeggen "geshockeerd" door de informatie over de ramp. "Het gedrag van BP wijst op systematische verwaarlozing en vrijwillig wanbeheer", luidde het. Hacket wees er nog op dat BP tegenover zijn partners van het boorplatform de verantwoordelijkheid draagt om op te draaien voor eventuele schade.

De schade als gevolg van het olielek zou in de miljarden dollar lopen.

(MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud