Ook BNP Paribas naar Cassatie tegen Fortis-arrest

Na de overheidsholding FPIM en Fortis holding gaat nu ook BNP Paribas in Cassatie tegen het arrest van het hof van beroep van Brussel over de ontmanteling van Fortis. Dat heeft Kaat Exterbille, de woordvoerster in België van BNP Paribas, bevestigd aan De Tijd.

Het hof van beroep schortte midden december de ontmanteling van Fortis op, stelde vijf experts aan en gelastte de consultatie van de aandeelhouders van Fortis via een algemene vergadering. Het arrest leidde tot een nieuwe deal met BNP Paribas, de historische algemene vergadering van 11 februari en uiteindelijk het akkoord van vorig weekend.

De staat trok al naar Cassatie, via de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), om het arrest aan te vechten. Ook Fortis deed dat omdat het arrest de verklaring van de holding over deugdelijk bestuur op één lijn plaatste met de statuten van de groep, terwijl beide documenten niet dezelfde kracht hebben.

Nu is er dus een derde cassatieberoep, van BNP Paribas. Maar de stap naar Cassatie betekent volgens de Franse groep "niet dat BNP Paribas wil terugkeren naar het protocol van 10 oktober 2008 of dat zij een juridische stellingenoorlog wil aangaan met bepaalde aandeelhouders van Fortis holding". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud