Opel 2 weken dicht

De Europese autofabrieken voelen steeds meer de economische malaise. De fabriek van General Motors in Antwerpen gaat de laatste twee weken van oktober dicht omdat er minder nieuwe bestellingen zijn. Dat schrijft Gazet van Antwerpen zaterdag.

General Motors Europe besliste vrijdag om zijn productie van Astra's dit jaar met 40.000 wagens terug te schroeven en de technische werkloosheid uit te breiden. Omdat alle fabrieken aan elkaar gekoppeld zijn, sluiten alle GM-vestigingen in Europa, dus ook die van Antwerpen, de laatste twee weken van oktober de deuren.

De Opel-fabriek in Antwerpen kreeg begin september al te horen dat de nachtploeg in november wordt opgedoekt. Tegelijk groeide het aantal geplande dagen technische werkloosheid al tot twintig. Daar komen nu nog eens vier dagen technische werkloosheid bovenop. De GM-directie bevestigt dat.

"De mensen stellen hun aankopen uit, zeker grote investeringen zoals die van een auto", zegt Luc Van Grinsven, hoofdafgevaardigde van de vakbond ACV. "De stocks zijn vol en de orders lopen door de algemene malaise terug", beaamt ABVV-hoofdafgevaardigde Rudi Kennes.

(WDM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud