Opel: Duitsland niet gekant tegen RHJ + autopartner

De Duitse regering, die in de strijd om de overname van de Duitse autoconstructeur Opel een voorkeur heeft voor kandidaat-overnemer Magna, zou zich niet langer kanten tegen een overname door investeringsmaatschappij RHJ International, indien die laatste een internationale partner uit de autosector kan vinden. Dat schrijft de krant Bild, zonder te vermelden waar ze de informatie gehaald heeft.

Bondskanselier Merkel zei woensdag in een televisie-interview dat er geen snelle beslissing over de toekomst van GM-dochter Opel zou komen. "Het zou goed zijn voor de toekomst van Opel en General Motors dat zo snel mogelijk een beslissing genomen wordt, maar de inhoud is belangrijker dan de snelheid", aldus Merkel.

"Er zijn nieuwe vragen gesteld, waarop we in alle kalmte met de vertegenwoordigers van GM een antwoord gaan zoeken", klinkt het. De bondskanselier sprak opnieuw haar duidelijke voorkeur uit voor het overnamebod van de Oostenrijks-Canadese toeleverancier Magna. GM geeft de voorkeur aan het investeringsfonds RHJ International.

Gevraagd naar de berichten in de pers dat GM Opel zelf zou kunnen behouden, zei Merkel dat "een dergelijke oplossing ons nooit voorgelegd is". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud