Opel gaat meer Astra's uitvoeren naar de VS dan gepland

Autoproducent Opel breidt ondanks de zwakke dollar zijn exportplannen naar de Verenigde Staten uit. Het concern verhoogt er zijn verkoopdoel van het model Astra, zo heeft Klaus Franz, de voorzitter van de Europese ondernemingsraad van moedermaatschappij General Motors (GM), gezegd. In de GM-fabriek in Antwerpen startte deze week de productie van de Astra voor de VS en Canada.

"In plaats van 30.000 zullen tot 10.000 voertuigen meer verkocht worden", zegt Franz. "De auto is aantrekkelijk, alleen de zwakke dollar is een probleem." De wisselkoers met de euro schaadt het concurrentievermogen van voertuigen uit Europa.

Een woordvoerder van Opel wilde de cijfers niet bevestigen, maar verwees naar de grote vraag in Noord-Amerika naar de Astra. "De Astra kreeg in de VS al voor de start van de verkoop positieve reacties", zegt de woordvoerder.

Vanaf januari 2008 wil Opel voor de eerste keer in dertig jaar opnieuw op grote schaal auto's bouwen voor de Noord-Amerikaanse markt. De Astra komt er op de markt als Saturn Astra. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud