Opel: huidige biedingen nog ontoereikend (Duitse minister)

De Duitse minister van Economie, Karl Theodor zu Guttenberg meent dat de drie overnamebiedingen op Opel voorlopig ontoereikend zijn. "We hebben nu drie biedingen om Opel over te nemen. Dat betekent niet dat één ervan automatisch en dringend effect zal nemen", zei zu Guttenberg zondag in de Duitse krant Bild am Sonntag.

"Eerst en vooral moeten we grote zekerheid hebben dat de aanzienlijke som belastinggeld die we moeten aanbrengen, niet verloren is. Geen van de drie plannen komt voorlopig tegemoet aan die vereiste", luidde het.

Het Canadees-Oostenrijkse Magna, het Italiaanse Fiat en investeringsfirma Ripplewood hebben al een bod uitgebracht. Het Chinese Beijing Automotive Industry Holding heeft interesse laten blijken, maar nog geen formeel bod uitgebracht. Magna ligt volgens sommigen in koppositie, maar leiders van de vier Duitse deelstaten waar Opel fabrieken bezit, zijn verdeeld over het bod. De premier van Noord-Rijnland-Westfalen, Jürgen Rüttgers, zei al dat het plan onaanvaardbaar was omdat het leeuwendeel van het Duitse jobverlies in zijn deelstaat zou plaatsvinden. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud