Openbare omroep schrapt 150 jobs

Tegen 2011 zullen bij de openbare omroep minstens 150 mensen minder werken dan vandaag. Dat is het belangrijkste, meest ingrijpende gevolg van het besparingsplan waarvoor gedelegeerd bestuurder Dirk Wauters maandag groen licht kreeg van de raad van bestuur. De vakbonden reageren furieus. Dat schrijft De Morgen woensdag.

VRT-baas Wauters heeft een drukke dag voor de boeg. Woensdagochtend zal hij de ongeveer 150 managers van de openbare omroep inlichten over zijn besparingsplan. De VRT moet volgens dat plan de komende drie jaar 71,5 miljoen euro besparen. Aan de managers zal gevraagd worden te kijken waar gesnoeid kan worden. In de late namiddag spreekt Wauters met de verantwoordelijken van de vakbonden.

Elk jaar vertrekt een honderdtal mensen van de in totaal 2.600 personeelsleden van de VRT. Over drie jaar gespreid zijn dat er driehonderd. Amper de helft van hen zal de komende jaren vervangen worden. "We zullen er alles aan doen om naakte ontslagen te vermijden", benadrukt VRT-woordvoerster Diane Waumans.

Het besparingsplan blijkt volgens de VRT nodig nadat drie indexeringen van de lonen elkaar snel hebben opgevolgd, maar de vakbonden geloven niet dat dat de enige reden is. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud