Advertentie
Advertentie

Overheid gaat KBC helpen (Clerfayt)

KBC zou net zoals de andere banken gebruik kunnen maken van "een mechanisme van overheidssteun". Dat zei staatssecretaris voor Financiën Bernard Clerfayt zondag op de RTBF. Over hoe dat mechanisme er zal uitzien, zei de staatssecretaris niets.

"De regering is bereid om KBC te helpen. We hebben gezegd dat we alle banken in moeilijkheden zouden helpen", zei Clerfayt. De staatssecretaris is gerust in de goede afloop. KBC heeft volgens Clerfayt een liquiditeitsprobleem, maar dat is volgens KBC helemaal niet juist. "We hebben geen liquiditeitsprobleem of een solvabiliteitsprobleem. Onze liquiditeitsbasis is stevig, dat bevestigen alle analisten", zegt woordvoerster Viviane Huybrecht.

De onderhandelingen met de overheid zijn bezig, volgens Clerfayt zou er voor de beursopening maandag een akkoord moeten zijn. Toch laten sommige bronnen verstaan dat het kernkabinet pas maandagmorgen bijeen zou kunnen komen om een eventueel akkoord te bekrachtigen en dat de notering van KBC op de beurs daardoor enkele uren geschorst zou kunnen zijn. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud