Overheid investeert 3,5 miljard euro in KBC

KBC zal voor 3,5 miljard euro niet-overdraagbare kernkapitaalinstrumenten zonder stemrecht uitgeven die onderschreven worden door de Belgische staat. Die effecten worden door de Belgische financiële toezichthouder CBFA erkend als kernkapitaal, zonder verwatering voor bestaande aandeelhouders. Dat maakte KBC maandagochtend bekend.

KBC zal de opbrengst van de transactie aanwenden om zijn kernkapitaal (Tier-1) voor de bankactiviteiten te versterken met 2,25 miljard euro en de solvabiliteitsmarge van de verzekeringsactiviteiten met 1,25 miljard euro te vergroten.

Na de transactie zal de bancaire kapitaalratio (Tier-1) opgetrokken zijn tot 10,7 procent (waarvan 8,2 procent kernkapitaal Tier-1) en de solvabiliteitsmarge van de verzekeringsactiviteiten 280 procent bedragen.

De maatregelen hebben "hoe dan ook geen enkele impact op de bedrijfsstrategie en de dagelijkse operationele werking voor cliënten en medewerkers", benadrukt de bank-verzekeraar. "Op deze manier wordt een bijkomende kernkapitaalbuffer opgebouwd die KBC zal toelaten het hoofd te bieden aan toekomstige uitdagingen."

Het aandeel wordt niet geschorst.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud