Overheidsambtenaren betogen in Brussel tegen plannen van Bogaert

Enkele duizenden overheidsambtenaren betogen deze voormiddag op de kleine ring in Brussel. Ze komen op straat tegen de hervorminsplanngen van staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V). Die wil onder andere de ambtenaren verlonen volgens een evaluatie van hun prestaties door hun chefs, in plaats van op basis van hun anciënniteit.

De betogers stappen op achter de slogan "Niet met ons". Volgens Chris Reniers, algemeen sectretaris van het ACOD, telt de betoging "zeker vijfduizend" deelnemers.

Volgens Gilles Van Oosthuijze van het liberale VSOA zijn de plannen van Bogaert onaanvaardbaar. "Hij pakt ons personeel af en hij wil het resterende personeel ook een deel van hun loon afpakken door hun premies te schrappen."

"We nemen het ook niet dat de staatssecretaris eerst naar de pers trekt met zijn plannen voor de hervorming van onze loopbaan en niet met ons aan tafel wil zitten", zegt Guido Rasschaert van de socialistische vakbond.

"Deze betoging is een signaal van onvrede bij de federale overheidsambtenaren. Een signaal dat Bogaert moet praten met ons in plaats van ons beslissingen op te dringen", zegt Chris Reniers (ACOD).

De betogers trekken van de Financietoren via de kleine ring en het Madouplein naar het staatssecretariaat van Ambtenarenzaken in de Koningsstraat. De betoging verloopt zonder incidenten, maar zorgt wel voor verkeershinder in het centrum van Brussel. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud