Pfizer ontziet België ook bij herschikking dierengeneesmiddelen

De zes Belgische vestigingen van Pfizer hebben geen enkele nadelige invloed ondervonden van de reorganisaties na de overname door de Amerikaanse farmagigant van sectorgenoot Wyeth. De laatste herschikking, die van het netwerk van productie van dierengeneesmiddelen, treft de vestiging in Louvain-la-Neuve niet, zo is maandag gebleken.

Na de overname van Wyeth overliep Pfizer stelselmatig al zijn activiteiten met het oog op eventuele herschikkingen. Zo passeerden de onderzoeksactiviteiten de revue en nadien volgde het productienetwerk. Vorige maand bleek al dat België niet getroffen werd door de herschikkingen bij de geneesmiddelen voor menselijke consumptie, en nu blijft het ook buiten schot wat betreft de dierengeneesmiddelen.

"Pfizer erkent de vestiging in Louvain-la-Neuve als een belangrijke schakel in de productie van vaccins voor dierengeneeskundig gebruik", luidt het maandag in een persbericht. Er werken 200 mensen.

Inzake dierengeneesmiddelen wil Pfizer wel zijn vestiging in het Nederlandse Weesp sluiten. Vier andere vestigingen van het Animal Health netwerk (in de VS, Ierland en Australië) werden al verkocht in het kader van de overname van Fort Dodge Animal Health, een onderdeel van Wyeth. Tezamen leidt dat tot een vermindering van 20 procent van het productienetwerk van Pfizer Animal Health, aldus nog het persbericht.

Hoewel de Belgische Pfizer-vestigingen dus buiten schot bleven, had de overname wel gevolgen in de Wyeth-vestiging in Louvain-la-Neuve. Daar verdwenen begin dit jaar zowat 100 banen door de integratie in Pfizer.

Pfizer heeft in België en Luxemburg 3.000 werknemers, in vestigingen in Anderlecht, Bornem, Elsene, Louvain-la-Neuve, Luxemburg, Puurs en Zaventem. (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud