Politie jaagt op fraude met notionele intrest

De centrale dienst Financiële Criminaliteit van de federale politie ziet verschillende mogelijke misbruiken met de notionele intrestaftrek, een belastingvoordeel ingevoerd door de paarse regering. Dat blijkt uit een interne nieuwsbrief van de dienst, zo schrijft De Tijd vrijdag.

Notionele intrestaftrek biedt een belastingvermindering aan bedrijven die investeren met hun eigen vermogen. Een interne nieuwsbrief van de Centrale dienst voor de bestrijding van de georganiseerde economische en financiële delinquentie (CDGEFID) van de federale politie wijst op verschillende mogelijke misbruiken.

De dienst blijkt vooral alert te zijn voor kunstmatige ingrepen in het kader van "estate planning", het beheer van (familie)vermogens, en voor kunstmatige verhogingen van eigen vermogens in grote ondernemingsgroepen, die kunstmatige ingrepen kunnen uitvoeren in hun geconsolideerde jaarrekeningen.

De politie erkent ook dat de nieuwe wet mogelijkheden biedt om kapitaal te lokken naar het Belgische bedrijfsleven. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud