Postbodes van Vilvoorde terug aan het werk

Na een dag staking tegen het personeelstekort en het niet kunnen opnemen van de verlofdagen zijn de postbodes van Vilvoorde woensdag terug aan het werk. De directie van De Post beloofde de postmannen tijdens overleg woensdagmorgen zo snel mogelijk 10 extra postmannen aan te werven en meer indien het nodig blijkt voor het opnemen van het verlof. Woensdag waren al drie nieuwelingen toegekomen in het kantoor.

"Op 15 november zullen de directie en de vakbonden de situatie evalueren. Als er tegen dan nog problemen zijn om tegen het einde van het jaar het resterende verlof op te nemen zullen extra mensen worden ingezet", aldus vakbondsman Frederik Wille (ACV-Transcom). Zijn collega Albert Vanden Eynde (ACOD) waarschuwde dat als begin december blijkt dat het verlof toch niet kan worden opgenomen De Post moet beslissen dat dit toch kan worden overgedragen naar volgend jaar.

"Voor statutairen is het zo dat maximum vier vakantiedagen kunnen worden overgedragen naar het volgende jaar. Contractuelen daarentegen spelen op het einde van het jaar al de niet-opgenomen verlofdagen waarop zij dit jaar recht hadden kwijt", aldus Wille. (HOA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud