Premier Van Rompuy brengt werkbezoek aan Ford Genk

Premier Herman Van Rompuy (CD&V) heeft dinsdag een werkbezoek gebracht aan autoconstructeur Ford in Genk. De premier kondigde aan dat een overleg tussen de Vlaamse en de federale regering moet uitwijzen of er bijkomende steunmaatregelen voor de auto-industrie genomen kunnen worden. Van concrete beloften was geen sprake. Het werkbezoek was al langer gepland en zou normaliter door voormalig premier Yves Leterme volbracht worden.

De directie van Ford Genk wees de premier op de penibele economische situatie in de automobielsector en vroeg of er bijkomende steunmaatregelen genomen konden worden. Van Rompuy beloofde de vraag mee naar Brussel te nemen en om na te gaan of daar de nodige middelen voor zijn.

De Europese Ford-topman John Fleming, die in het kader van het werkbezoek van de premier eveneens in Genk aanwezig was, gaf dan weer te kennen dat hij bijkomende productieverlagingen in de Europese Ford-vestigingen en dus ook in die van Genk niet kan uitsluiten.

"De evolutie van de automobielsector is op dit ogenblik erg onvoorspelbaar. Maar de maatregelen die tot hiertoe in Genk genomen zijn, zijn precies bedoeld om de werkgelegenheid te behouden", zo luidde het. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud