Regering behoudt woonbonus

De regering-Di Rupo stapt af van haar plannen om te besparen op de fiscale aftrek van hypothecaire leningen. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

"De woonbonus blijft ongewijzigd", bevestigt de woordvoerder van minister van Financiƫn Steven Vanackere (CD&V) in de krant.

In het regeerakkoord was afgesproken om de bestaande fiscale aftrek voor hypothecaire kredieten om te vormen tot een uniforme belastingvermindering van 45 procent. Maar de coalitiepartners in de federale regering raakten het niet eens over de uitwerking.

De beslissing om de woonbonus te behouden, betekent vooral goed nieuws voor de middeninkomens en hogere inkomens, met een belastbaar inkomen boven 36.300 euro, aldus De Tijd. De omvorming zou hen 300 euro hebben "gekost". Wie een belastbaar inkomen heeft dat lager ligt dan 19.810 euro, zou baat hebben gehad bij de belastingvermindering van 45 procent.

De regering kan volgend jaar nog beslissen om vanaf het inkomstenjaar 2013 over te stappen op het uniforme tarief, stipt de krant aan. Vanaf 2014 worden de deelstaten bevoegd voor de fiscale aftrek voor hypothecaire kredieten. (FUL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud